BuildBetterTeams Nederland

Wat is de realiteit van samenwerken?

GEEN VERTROUWEN

Geen vertrouwen bij teamleden: bijna 4 op de 5 mensen geeft aan dat hun teamleden doorgaans niet bereid zijn hun zwakheden tegenover elkaar te erkennen, wat wijst op het wijdverbreide gebrek aan op kwetsbaarheid gebaseerd vertrouwen op de werkvloer.

 

GEEN COMMITMENT

Geen commitment naar beslissingen: meer dan de helft van de teams verlaat gewoonlijk vergaderingen zonder dat iedereen zich verbindt tot overeengekomen beslissingen. Dat betekent dat werknemers waarschijnlijk moeite zullen hebben om betekenis of motivatie in hun werk te vinden, en de resultaten van het team zullen eronder lijden.

BuildBetterTeams Nederland
GEEN VERANTWOORDELIJKHEID

Geen verantwoordelijkheid voor slechte resultaten: wanneer een team zijn collectieve doelen niet bereikt, melden ongeveer 3 op de 5 mensen dat hun teamleden vaak weigeren persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen om de prestaties van hun team in de toekomst te verbeteren. Een onwil om fouten te onderzoeken en de mogelijkheid voor verbetering – of, erger nog, collega’s de schuld te geven van problemen – is een recept voor middelmatige teamprestaties.

BuildBetterTeams Nederland
Wil je meer inzicht in wat er speelt binnen je team dan biedt BuildBetterTeams je een gratis team assessment aan, klik op de onderstaande button.
BuildBetterTeams Nederland

Eikenlaan 2
8051BD, Hattem
Netherlands

Tel: 06-46635255

Let op! Een bezoek is enkel mogelijk op afspraak en is op de trainingslocatie.

KvK: 05061569
BTW-nr. NL8116.47.407.B01
Bank: INGB0009608636
T.n.v.: BuildBetterTeams

[activecampaign]

Doe-het-zelf assessments Lencioni, Belbin, 16 PF Big Five BuildBetterTeams