BuildBetterTeams Nederland

Mijn team functioneert niet

Mijn team functioneert niet!

Mijn Team Functioneert Niet

De sfeer is eruit, te veel stroeve afspraken, het loopt gewoonweg niet.

Ik hoef maar iets te zeggen en dan komt de tsunami mijn kant op.

Ik wil het niet meer!

Maar mijn baas zegt alleen; ‘los je gedoe op’.

En ja als ‘de teamleider’ moet ik er wat mee.

Maar ondanks alle ‘goede’ gesprekken.

…Interventies…

Ik krijg mijn vinger er niet achter. 

En dat knaagt aan me. 

Ik merk het in mijn wantrouwen naar anderen.

Soms raakt het me nog dieper door de slechte teamresultaten.

Daar heb ik concreet maar een paar dagen last van.

Ik zet het mentaal weg.

‘Komt goed’, hoor ik me dan stoer en met een donkere stem zeggen.

Met een klein stemmetje direct daarna…

‘Hoe dan’…

Mijn team loopt er al maanden mee rond en dit komt niet goed…

Ze gaan zich al steeds meer bemoeien met elkaar dan met het werk. 

De belangrijke taken blijven liggen.

Omdat de agenda’s vol staan… met zoals ik het zie ‘gedoe’. 

De sfeer?
Gespannen. 

Ik heb mijn team al aangesproken met de slogan.

“In één keer goed doen!’ 

Maar ik kreeg weer de tsunami over andermans fouten, de werkdruk en het ‘belachelijke’ organisatiebeleid over me heen.

Maar goed ik ben op zichzelf nog blij met dat ze nog iets tegen me zeggen.

Want helemaal niks.

Is nog erger, ja toch? 

En toen kreeg ik de vraag van BuildBetterTeams voor me.

Wil je dit zelf oplossen?

Met een doe-het-zelf aanpak?

En natuurlijk wanneer het even niet gaat is er professionele ondersteuning.

Maar je uitgangspunt is…het doe-het-zelf principe?

Ik dacht ja, dat is wat ik wil…

Geen gedoe met het inhuren van een teamcoach…

Zeg het maar BuildBetterTeams…

Okey, wat jij dan nodig hebt is een manier om je team vlot te trekken én je leiderschap te versterken. 

Zonder dat het in je gezicht ontploft.

BuildBetterTeams helpt je hierbij doordat jij een doe-het-zelf Team Assessment uitzet bij je team.

Wat houdt het in het kort in?
1. Ieder teamlid ontvangt een vragenlijst aan de hand van de 5 frustraties bij samenwerken.
2. Duidelijk wordt welke frustratie het team het meest ervaart:
Geen Vertrouwen, Conflicten, Geen Commitment, Verantwoordelijkheid en/of geen Teamresultaten.

3. In het rapport worden team opdrachten aangereikt om de frustratie te tackelen.

Het klinkt nu misschien te simpel.

Maar het hielp mijn team versneld de stap verder te zetten in zelfsturend hun eigen functioneren te verbeteren.

Hartelijke groet

Laura.

(NB: bovenstaand is gebaseerd op de praktijk, om privacy redenen is naam en foto fictief)

Meer referenties van BuildBetterTeams:

Na de website te hebben bekeken heb ik contact opgenomen. Op mijn vakantie had ik de vijf frustraties gelezen en de NLP in Bedrijf succesvol afgerond. Jullie sluiten perfect aan met de doe-het-zelf aanpak. Het werkt perfect voor mijn teams en mijn rol als coachend leidinggeven. De eerste drie zijn geweest op naar de volgende vier teams.

Peter

Zorginstelling in de Randstad

 


Ik wist dat ik met een heel moeilijk team met iets nieuws moest komen. iets waar ze zelf invloed op hebben. Na het rapport zijn we het teamtraject ingegaan en na een half uurtje in de eerste oefening wist ik het al. Niet om emotioneel te doen maar het was emotioneel om te zien hoe teamleden elkaar begonnen te vinden. Zelf heb ik hierdoor een volgende stap durven zetten in mijn carriere. 

Sandra

Gemeente in de Randstad

 


Mijn teams bestaan uit 2 tot 4 mensen op verschillende locaties. Omdat dezelfde taken worden uitgevoerd kunnen teamleden onderling van locatie wisselen. Mijn vraag was; hoe kan ik er een team van smeden en wat is hiervoor nodig? Met behulp van het rapport en de tips & oefeningen zijn we gaan werken aan de vraag; wat maakt een team een samenwerkend team? Ik kan zeggen dat de Doe-het-zelf aanpak werkt, met daarnaast de buildbetterteam-coah die me souffleerde over hoe de teambijeenkomsten in te richten, welke aandachtspunten er zijn en welke oefeningen goed zouden gaan werken.

Astrid

Beschermd wonen

 

Na de website te hebben gelezen is het supersnel gegaan. Ik heb het boek de vijf frustraties van Patrick Lencioni een paar maanden geleden gelezen en me toen voorgenomen om er wat mee te doen. Deze website maakte de versnelling mogelijk. Verder had ik en mijn team geen ondersteuning nodig, we zijn direct aan de slag gegaan toen we het rapport onder ogen kregen. De prioriteiten oefening was voor ons verhelderend om samen te beslissen waar we samen denken waar we resultaatgerichter kunnen werken. 

Erik

Ministerie

BuildBetterTeams Nederland

Eikenlaan 2
8051BD, Hattem
Netherlands

Tel: 06-46635255

Let op! Een bezoek is enkel mogelijk op afspraak en is op de trainingslocatie.

KvK: 05061569
BTW-nr. NL8116.47.407.B01
Bank: INGB0009608636
T.n.v.: BuildBetterTeams

[activecampaign]

Doe-het-zelf assessments Lencioni, Belbin, 16 PF Big Five BuildBetterTeams